×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koninklijke familie in gesprek over gaswinning

 Koninklijke familie in gesprek over gaswinning

De aardgas- en aardbevingsproblematiek bleven vrijdag niet onbesproken tijdens de viering van Koningsdag in Groningen. Zo was er op de Grote Markt een gesprek met slachtoffers van de aardbevingen onder leiding van de burgemeester van Loppersum, Albert Rodenboog.


De koning refereerde aan de kritiek die mensen de afgelopen vijf jaar met hem deelden, dat ze een gebrek aan empathie voelden. ,,Wordt er nu beter naar u geluisterd", vroeg Willem-Alexander aan de gedupeerden. Hij toonde begrip voor hun situatie. ,,Voor mij is het niets nieuws, maar we willen ook de rest van Nederland graag laten zien wat hier speelt", zei de koning.

Prinses Aimée, die lang in gesprek was met gedupeerden van de gaswinning, zei ,,de grote frustratie die bij de mensen leeft", te begrijpen. ,,Het horen van hun persoonlijke verhalen doet ons wel wat. Het is heel fijn om hun verhaal te horen en te horen hoe het ze vergaat. Ik denk dat het goed is dat iedereen zich dit realiseert", zei Aimée in gesprek met de NOS.

Prins Floris: ,,Er is sprake van veel onzekerheid. Ik hoop oprecht dat die onzekerheid weggenomen wordt. Het is heel moeilijk om in onzekerheid te leven."

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
27 april 2018 - 12:33 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties