×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Mark Rutte: 'Trots zijn op Koningshuis'

Mark Rutte: 'Trots zijn op Koningshuis'

Koning Willem-Alexander is een symbool van de Nederlandse eenheid, en meer dan een symbool: hij belichaamt die eenheid in al zijn doen en laten. Premier Mark Rutte zegt dat over koning Willem-Alexander, die nu vijf jaar op de troon zit en vrijdag zijn 51e verjaardag viert.


Ook internationaal is de koning iemand die ons land op een buitengewone manier vertegenwoordigt, aldus de premier. Hetzelfde geldt in zijn ogen voor koningin Máxima: 'Dus volgens mij mogen we heel trots zijn op het koningshuis. De vijf jaar zijn voorbijgevlogen'.

Rutte wilde geen vergelijking trekking met de voorgangster van Willem-Alexander, koningin Beatrix, die in 2013 aftrad: 'Als minister-president en drager van de ministeriële verantwoordelijkheid ben ik terughoudend in het maken van vergelijkingen'.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
26 april 2018 - 16:55 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties