×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Moederfiguur

Door Marc van der Linden

Het NOS Journaal kwam na de trouwerij van prins Harry en Meghan Markle met allerlei conclusies over hoe de Britse monarchie 'onder leiding' van Meghan zou veranderen. Natuurlijk: het is verfrissend om niet weer een lelieblank meisje aan de arm van haar prins de kerk uit te zien lopen. Maar dat Meghan van gemengde afkomst is, deed mij niets speciaals. Wel dat hij veel zenuwachtiger was dan zij. Harry zat omringd door allerlei mensen die hij zijn leven lang al kent en weet de media als geen…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning opent expositie Groninger Museum

Koning opent expositie Groninger Museum

Koning Willem-Alexander opent op 25 mei in het Groninger Museum een expositie over de Groninger Kunstkring De Ploeg. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) vandaag bekend. De groep jonge kunstenaars werd dit jaar precies honderd jaar geleden opgericht.


De overzichtstentoonstelling Avant-Garde In Groningen. De Ploeg 1918-1928 laat het culturele klimaat in Groningen zien aan het begin van de twintigste eeuw, toen De Ploeg is ontstaan. Er zijn werken te zien van onder anderen Jan Wiegers, Jan Altink, Johan Dijkstra en Hendrik Nicolaas Werkman. De tentoonstelling bevat ook werken van Vincent van Gogh en Ernst Ludwig Kirchner, schilders die een inspiratie vormden voor de kunstbeweging.

De kunstenaars van De Ploeg zetten zich af tegen 19e-eeuwse idealen, oude tradities en het traditionele werk van schilders als Jozef Israëls en Hendrik Willem Mesdag. Ze lieten zich inspireren door het expressionisme en hun werken kenmerken zich dan ook door felgekleurde landschappen, dynamische stadsgezichten en karakteristieke portretten.

De expositie is van 26 mei tot en met 4 november 2018 te bezichtigen.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
25 april 2018 - 10:08 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties