×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Moederfiguur

Door Marc van der Linden

Het NOS Journaal kwam na de trouwerij van prins Harry en Meghan Markle met allerlei conclusies over hoe de Britse monarchie 'onder leiding' van Meghan zou veranderen. Natuurlijk: het is verfrissend om niet weer een lelieblank meisje aan de arm van haar prins de kerk uit te zien lopen. Maar dat Meghan van gemengde afkomst is, deed mij niets speciaals. Wel dat hij veel zenuwachtiger was dan zij. Harry zat omringd door allerlei mensen die hij zijn leven lang al kent en weet de media als geen…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Máxima arriveert bij Wereldbank in Washington

Máxima arriveert bij Wereldbank in Washington

Koningin Máxima is vandaag aangekomen in Washington. Als speciale pleitbezorger van de VN woont ze de voorjaarsvergadering van de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds bij. Ze werd verwelkomd door directeur Frank Heemskerk.


Bij de vergadering spreekt de koningin over de Global Findex, een driejaarlijkse uitgave van de Wereldbank waarin per land wordt aangegeven in hoeverre er toegang is tot financiële diensten. Het rapport wordt vandaag tijdens de vergadering gepresenteerd. Máxima woont daarna ook een paneldiscussie bij met regeringsvertegenwoordigers en vertegenwoordigers uit de private sector.

Gisteren werd al bekend dat haar inspanningen voor de Vereningde Naties de laatste jaren effect hebben gehad. Wereldwijd is het aantal mensen dat op een of andere manier toegang heeft tot financiële diensten gestegen. In 2011 was dat nog 51 procent en nu is het 69 procent. Koningin Máxima is sinds 2009 voor de Verenigde Naties actief om overal in de wereld regeringen aan te zetten om financiële diensten toegankelijker te maken.

Máxima is drie dagen in de Verenigde Staten. Op het programma staan verder onder meer een keynote-speech bij de UN Foundation en een vergadering met haar vaste klankbordgroep, de ‘Reference Group’. Morgen vertrekt ze weer.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
20 april 2018 - 15:25 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties