×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prins Maurits ziet Abraham

Prins Maurits ziet Abraham

Prins Maurits viert dinsdag zijn vijftigste verjaardag. De oudste zoon van prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven maakt sinds de troonswisseling in 2013 geen deel meer uit van het Koninklijk Huis en vervult slechts hoogst zelden nog publieke koninklijke taken. Wel neemt hij met zijn echtgenote prinses Marilène en zijn broers nog altijd deel aan de festiviteiten op Koningsdag ,,omdat de koning dat heeft gevraagd.”


Prins Maurits is door zijn neef Willem-Alexander in 2013 ook aangesteld als adjudant in buitengewone dienst. Dat is een erefunctie die de koning de mogelijkheid biedt Maurits bij bijzondere gelegenheden als zijn vertegenwoordiger af te vaardigen.

Dat is de afgelopen vijf jaar al een paar keer gebeurd. Zo was de prins vorig jaar in vol ornaat aanwezig bij de herdenking van de 350ste verjaardag van de tocht naar Chatnam, toen Nederland aartsrivaal Engeland een gevoelige nederlaag toebracht door een deel van de vloot te vernietigen. Vanuit Nederlandse optiek was het dan ook geen herdenking maar een viering, zoals Maurits glimlachend memoreerde in een toespraak.

Maurits heeft een eigen onderneming The Source, en woont met zijn gezin al sinds zijn huwelijk in 1998 in Amsterdam. Komende Koningsdag brengt hem en zijn vrouw Marilène terug naar de plek waar ze elkaar een kwart eeuw geleden voor het eerst ontmoetten, de stad Groningen waar beiden een bijbaan hadden in café Soestdijk. Maurits en Marilène hebben drie kinderen.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
17 april 2018 - 08:16 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties