×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Bijzondere dag Van der Goes op Noordeinde

Bijzondere dag Van der Goes op Noordeinde

Het was een bijzondere dag voor radiopresentator Wouter van der Goes. Hij mocht zijn programma Wout2Day presenteren vanuit Paleis Noordeinde en kreeg 's middags de kans om koning Willem-Alexander kort te spreken. De uitzending van het programma op NPO Radio 2 was ter gelegenheid van het nieuws dat het paleis en de Koninklijke Stallen deze zomer weer opengaan voor publiek. Dat werd eerder bekendgemaakt.


Gistermiddag organiseerde de koning samen met koningin Máxima een uitblinkerslunch. In totaal mochten 26 mensen op bezoek komen bij het koningspaar omdat ze in de afgelopen tijd een bijzondere prestatie leverden of een onderscheiding ontvingen. 'Het is inmiddels de 27e editie die we organiseren', vertelt Willem-Alexander. 'Vroeger was Nederland een land waar je niet je kop boven het maaiveld mocht uitsteken. We vinden het bijzonder om mensen die iets betekenen in hun doelgroep of bijvoorbeeld de beste zijn in hun sport, in het zonnetje te zetten'.

'Daarnaast is het ook een manier om die mensen kennis met elkaar te laten maken', legt de koning uit. 'Want wat betekent het om de beste te zijn of uitgeroepen te worden tot de beste in jouw eigen beroepsgroep. En hoe kan je elkaar helpen en versterken in de maatschappij. Dat is eigenlijk de bedoeling van de uitblinkerslunch'.

Naast bekende genodigden zoals oud-schaatsster Yvonne van Gennip en radiomaker Adam Curry waren er ook minder bekende namen aanwezig zoals leraar van het jaar Tjeerd van den Elsen. 'Het lukt mij niet om iedereen te spreken', vertelt Willem-Alexander aan Van der Goes. 'Mijn vrouw en ik veranderen tussendoor wel een keer van tafel. Er zijn vier tafels, dus een van ons heeft in ieder geval bij de uitblinkers aan tafel gezeten. Daarnaast spreken we elkaar bij de koffie en proberen we zo veel mogelijk mensen even te spreken'.

Naast het gesprek met de koning waren er tijdens de uitzending van Wout2Day ook reportages te horen, met onder meer een rondleiding door Paleis Noordeinde. 'Ik hoop dat de luisteraar nu ook beter begrijpt wat hier zo dagelijks achter de gesloten poorten van Noordeinde gebeurt', aldus Willem-Alexander.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
12 april 2018 - 10:51 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties