×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jaloers en verbijsterd

Door Marc van der Linden

Ik was met vakantie, dus ik had de berichten erover gemist. Maar toen ik afgelopen weekend het NPO Radio2-programma Wout2day van 11 april terugluisterde, viel mijn mond open van verbazing. Dj Wouter van der Goes verzorgde een rechtstreekse uitzending op NPO Radio2 vanuit Paleis Noordeinde. In zijn twee uur durende show Wout2Day nam hij de luisteraars mee in de bijzondere wereld van het Haagse paleis.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prins Jaime na zomer weg uit Vaticaan

Prins Jaime na zomer weg uit Vaticaan

Prins Jaime de Bourbon de Parme vertrekt als Nederlands ambassadeur bij paus Franciscus. De ministerraad heeft donderdag op voorstel van minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken ingestemd met de aanstelling van Caroline Weijers als nieuwe vertegenwoordiger bij de Heilige Stoel, zoals de diplomatieke post officieel heet. Het Vaticaan moet de benoeming nog wel goedkeuren.


Een nieuwe baan voor prins Jaime is nog niet bekendgemaakt. De zoon van prinses Irene en neef van koning Willem-Alexander begon in oktober 2014 zijn werkzaamheden in Rome en smaakte vorig jaar het genoegen dat de koning als eerste Nederlands staatshoofd in de geschiedenis bij de paus op staatsbezoek kwam. Eerder was het koninklijk gezin al op privé-audiëntie geweest bij de kerkvorst.

Het Vaticaan was de eerste ambassadeurspost voor prins Jaime, die eerder bij Buitenlandse Zaken onder meer speciaal vertegenwoordiger natuurlijke hulpbronnen was. Ook was hij werkzaam in onder meer Irak en Afghanistan. De prins is getrouwd en heeft vier kinderen. Caroline Weijers, zijn beoogde opvolgster in Rome, is nu nog projectleider van de conferentie honoraire consuls 2018. Ze is al in diverse landen actief geweest.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
29 maart 2018 - 16:57 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties