×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning Abdullah gaat langs bij VNO-NCW

Koning Abdullah gaat langs bij VNO-NCW

De Jordaanse koning Abdullah heeft vanmiddag bij VNO-NCW in Den Haag gesproken over 'investeringskansen in Jordanië' en 'economische weerbaarheid'. Hij deed dat tijdens een rondetafelgesprek met vertegenwoordigers van het Jordaanse bedrijfsleven en hun Nederlandse partners.


Zowel de koning als minister Sigrid Kaag van Buitenlandse handel voerden het woord tijdens de bijeenkomst, waarbij ook koning Willem-Alexander aanwezig was. Voor de Jordaanse koning was dit het voorlaatste onderdeel van zijn tweedaagse officieel bezoek aan Nederland. Voor vertrek brengt hij op Schiphol nog een kort bezoek aan het zogenoemde Joint Inspection Center, waar onder meer wordt gesproken over de geïntegreerde aanpak van controles op luchtvracht.

Minister-president Mark Rutte toonde zich eerder op de middag na zijn gesprek en lunch met koning Abdullah tevreden over de bereikte resultaten. 'Dit kabinet heeft Jordanië tot prioriteitsland gemaakt, we willen Jordanië op allerlei terreinen helpen', aldus de premier.

Dat geldt onder meer bij de ontwikkeling van de landbouw, op het gebied van veiligheid en bestrijding van terrorisme. 'We gaan verder praten', zei Rutte, die bij de lunch met het Jordaanse en Nederlandse koningspaar had gezegd dat een 'stabiel en economisch sterk' Jordanië ook in Nederlands belang is.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
21 maart 2018 - 16:26 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties