×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Rouw, roem en royalty

Door Marc van der Linden

Als je lid bent van een koninklijke familie weet je dat je niet alles privé kunt houden. Dat is, net als bij andere bekende mensen, de prijs van de roem. Bij een zeer tragische gebeurtenis als de dood van koningin Máxima’s zusje is het geen verrassing dat het in het nieuws komt. Sterker nog, het was de Rijksvoorlichtingsdienst die het bekend maakte. De enorme media-aandacht voor deze intens verdrietige omstandigheden hoort er in onze tijd nu eenmaal bij. Maar wat doet Nederland dat respectvol…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Willem-Alexander prijst stabiliteit Jordanië

Willem-Alexander prijst stabiliteit Jordanië

Koning Willem-Alexander heeft gisteravond zijn bewondering uitgesproken voor zijn Jordaanse collega Abdullah. Dat deed de koning tijdens een diner op Paleis Noordeinde. Koning Abdullah en koningin Rania zijn in Nederland voor een tweedaags officieel bezoek.


'Midden in een regio vol conflicten is Jordanië een baken van stabiliteit. Godzijdank een behouden huis in een woelige wijk', sprak Willem-Alexander. 'U levert daaraan een belangrijke bijdrage. Waar spanningen hoog dreigen op te lopen, werkt u aan de-escalatie. Uw stem roept op tot kalmte. Uw ogen zien alle bevolkingsgroepen in uw koninkrijk, zonder onderscheid. Uw hand reikt ook de hand aan mensen in nood'.

Daarmee verwees de koning naar de miljoenen vluchtelingen die Jordanië heeft opgevangen. 'De internationale gemeenschap kan Jordanië hier niet genoeg voor danken', zei Willem-Alexander, die het ook had over de 'grote offers' die de Jordaanse bevolking moet brengen: 'Het volk van Jordanië is bescheiden in omvang, maar groot in menselijkheid. Terecht bent u daar trots op!'

Volgens de koning vereist vrede 'meer dan mentale steun. Het vereist ook concrete actie'. Daarom is het volgens Willem-Alexander essentieel dat Nederland en Jordanië samenwerken aan groei en ontwikkeling: 'Nederland levert graag een bijdrage door kennis en ervaring met u te delen'. Niet alleen in sectoren als logistiek en landbouw kan Nederland een bijdrage leveren, ook op het gebied van versterking van veiligheid in de regio is nauwe samenwerking nodig: 'Het is goed daarbij steeds voor ogen te houden hoe onmisbaar vrijheid en fundamentele rechten zijn voor het geluk en de levenskwaliteit van mensen'.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
21 maart 2018 - 09:52 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties