×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jaloers en verbijsterd

Door Marc van der Linden

Ik was met vakantie, dus ik had de berichten erover gemist. Maar toen ik afgelopen weekend het NPO Radio2-programma Wout2day van 11 april terugluisterde, viel mijn mond open van verbazing. Dj Wouter van der Goes verzorgde een rechtstreekse uitzending op NPO Radio2 vanuit Paleis Noordeinde. In zijn twee uur durende show Wout2Day nam hij de luisteraars mee in de bijzondere wereld van het Haagse paleis.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Willem-Alexander prijst stabiliteit Jordanië

Willem-Alexander prijst stabiliteit Jordanië

Koning Willem-Alexander heeft gisteravond zijn bewondering uitgesproken voor zijn Jordaanse collega Abdullah. Dat deed de koning tijdens een diner op Paleis Noordeinde. Koning Abdullah en koningin Rania zijn in Nederland voor een tweedaags officieel bezoek.


'Midden in een regio vol conflicten is Jordanië een baken van stabiliteit. Godzijdank een behouden huis in een woelige wijk', sprak Willem-Alexander. 'U levert daaraan een belangrijke bijdrage. Waar spanningen hoog dreigen op te lopen, werkt u aan de-escalatie. Uw stem roept op tot kalmte. Uw ogen zien alle bevolkingsgroepen in uw koninkrijk, zonder onderscheid. Uw hand reikt ook de hand aan mensen in nood'.

Daarmee verwees de koning naar de miljoenen vluchtelingen die Jordanië heeft opgevangen. 'De internationale gemeenschap kan Jordanië hier niet genoeg voor danken', zei Willem-Alexander, die het ook had over de 'grote offers' die de Jordaanse bevolking moet brengen: 'Het volk van Jordanië is bescheiden in omvang, maar groot in menselijkheid. Terecht bent u daar trots op!'

Volgens de koning vereist vrede 'meer dan mentale steun. Het vereist ook concrete actie'. Daarom is het volgens Willem-Alexander essentieel dat Nederland en Jordanië samenwerken aan groei en ontwikkeling: 'Nederland levert graag een bijdrage door kennis en ervaring met u te delen'. Niet alleen in sectoren als logistiek en landbouw kan Nederland een bijdrage leveren, ook op het gebied van versterking van veiligheid in de regio is nauwe samenwerking nodig: 'Het is goed daarbij steeds voor ogen te houden hoe onmisbaar vrijheid en fundamentele rechten zijn voor het geluk en de levenskwaliteit van mensen'.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
21 maart 2018 - 09:52 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties