×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Hollandse 100 levert ruim 300.000 euro op

Hollandse 100 levert ruim 300.000 euro op

De vierde editie van het sportevenement de Hollandse 100 heeft een bedrag van 309.438 euro opgeleverd. Dat maakte het Lymph & Co fonds bekend via Instagram.


De Hollandse 100 bestaat uit 10 kilometer schaatsen en twee fietsrondes van 45 kilometer rond Heerenveen voor de Stichting Lymph&Co die prins Bernhard oprichtte nadat hij genas van lymfeklierkanker. Vanwege het stormachtige winterweer besloot de organisatie kort na de start van het wielrennen een deel van het parcours te schrappen. Het schaatsgedeelte vond plaats in Thialf.

Naast prins Bernhard deden ook onder meer prinses Margriet, prins Pieter-Christiaan en prins Maurits mee aan het sporten. Voor Maurits bleef het bij schaatsen. Hij liet de fiets staan nadat hij eerder tijdens het schaatsen keihard onderuit was gegaan.

De voorlopige opbrengst van 309.438 euro haalt het niet bij het bedrag dat vorig jaar werd opgehaald. Toen stond de teller na afloop van het evenement op 372.000 euro. Dat bedrag zou uiteindelijk nog oplopen tot boven de vier ton.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
19 maart 2018 - 09:00 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties