×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Willem-Alexander opent expositie Van Gogh

Willem-Alexander opent expositie Van Gogh

Koning Willem-Alexander opent op donderdag 22 maart de tentoonstelling Van Gogh & Japan in het Van Gogh Museum in Amsterdam.


De internationale tentoonstelling belicht de invloed van de Japanse kunst op het werk van Vincent van Gogh. Met circa zestig schilderijen en tekeningen van Van Gogh en een rijke selectie Japanse prenten laat de tentoonstelling zien hoe veelomvattend Van Goghs bewondering voor deze kunst was en hoe ingrijpend zijn werk erdoor veranderde.

Bijzondere bruiklenen uit musea en particuliere collecties van over de hele wereld komen naar Amsterdam, waaronder Zelfportret met verbonden oor, een kwetsbaar schilderij dat sinds 1930 niet meer in Nederland getoond is. Andere hoogtepunten zijn Zelfportret (1888), De wiegster (Augustine Roulin) (1889) en De Arlésienne (Marie Ginoux) (1888). Het is voor het eerst dat er een tentoonstelling van deze omvang aan dit onderwerp wordt gewijd.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
16 maart 2018 - 11:49 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties