×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prins Bernhard en gezin bij Hollandse 100

Prins Bernhard en gezin bij Hollandse 100

Prins Bernhard is met zijn gezin bij de Hollandse 100, zondag in en rond het ijsstadion Thialf in Heereveen. Dat zei de prins in de radio-uitzending van Edwin Evers op Radio 538 op donderdag.


Hij vertelde over zijn Stichting Lympfh&Co, de organisator van het sportevenement. Bernhard richtte de stichting op nadat hij zelf lymfeklierkanker kreeg, om geld in te zamelen voor de bestrijding van de ziekte. 'Het gaat goed met me. Het is vier jaar geleden dat ik lympfeklierkanker had en ik ga nu mijn vijfde jaar in, maar het gaat goed', aldus de prins.

Bij de Hollandse 100 is het de bedoeling dat deelnemers geld ophalen door tien kilometer te schaatsen in Thialf en honderd kilometer te fietsen buiten het stadion. Dit kan in estafettevorm: 'Het is een echt familie-evenement om met je hele gezin aan mee te doen en waarmee je iets positiefs kunt betekenen'.

Bernhard staat zelf niet alleen op het ijs, hij trommelde ook familieleden op: zijn moeder prinses Margriet doet met vriendinnen mee als 'Grannies tegen lymfklierkanker' en ook zijn broers Pieter-Christiaan en Maurits zijn van de partij. Maar waar de teller bij Pieter-Christiaan pas op honderd opgehaalde euro's staat, haalde prinses Margriet al minstens het honderdvoudige op. In totaal, met nog twee dagen te gaan, is er al een bedrag van 210.000 euro ingezameld.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
15 maart 2018 - 09:36 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties