×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jaloers en verbijsterd

Door Marc van der Linden

Ik was met vakantie, dus ik had de berichten erover gemist. Maar toen ik afgelopen weekend het NPO Radio2-programma Wout2day van 11 april terugluisterde, viel mijn mond open van verbazing. Dj Wouter van der Goes verzorgde een rechtstreekse uitzending op NPO Radio2 vanuit Paleis Noordeinde. In zijn twee uur durende show Wout2Day nam hij de luisteraars mee in de bijzondere wereld van het Haagse paleis.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prinses Irene debuteert op Boomfeestdag

Prinses Irene debuteert op Boomfeestdag

Prinses Irene is vandaag voor de eerste keer aanwezig bij de nationale viering van de Boomfeestdag. De landelijke start van de jaarlijkse Boomfeestdag is in de Groningse gemeente Oldambt.


De prinses ging samen met vierhonderd kinderen in debat over het belang van bossen en het belang van een Kinderminister voor natuur en milieu.

Na het debat plantte Irene samen met vierhonderd kinderen meer dan duizend bomen in dorpsbos De Hoogte van Staatsbosbeheer. Ook plantte ze de laatste boom van de Bomencirkel in het woon- en recreatiegebied Blauwestad. In deze Bomencirkel wordt ook een boom geplant als eerbetoon aan de vorig jaar overleden Sandra Reemer. Zij was ere-ambassadeur van de Boomfeestdag.

Het is dit jaar alweer de 62e editie van de Boomfeestdag. Die staat in het teken van de essentaksterfte, een agressieve schimmelziekte waarvan de bomen niet herstellen. Hierdoor dreigt de es, een waardevolle inheemse boomsoort, uit het landschap te verdwijnen. De impact van de essentaksterfte op de dorpsbossen in Groningen is groot. Na Flevoland is Groningen de zwaarst getroffen provincie.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
14 maart 2018 - 13:25 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties