×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Moederfiguur

Door Marc van der Linden

Het NOS Journaal kwam na de trouwerij van prins Harry en Meghan Markle met allerlei conclusies over hoe de Britse monarchie 'onder leiding' van Meghan zou veranderen. Natuurlijk: het is verfrissend om niet weer een lelieblank meisje aan de arm van haar prins de kerk uit te zien lopen. Maar dat Meghan van gemengde afkomst is, deed mij niets speciaals. Wel dat hij veel zenuwachtiger was dan zij. Harry zat omringd door allerlei mensen die hij zijn leven lang al kent en weet de media als geen…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prinses Mabel ontvangt Geuzenpenning

Prinses Mabel ontvangt Geuzenpenning

Prinses Mabel heeft dinsdagmiddag in de Grote Kerk in Vlaardingen namens de mede door haar opgerichte organisatie Girls Not Brides de Geuzenpenning in ontvangst genomen. De penning werd overhandigd door Lilian Gonçalves, onder meer oud-voorzitter van Amnesty International en van het Prins Claus Fonds.


Girls Not Brides kreeg de onderscheiding voor de wereldwijde strijd tegen kindhuwelijken. Bij Girls Not Brides zijn bijna duizend organisaties in bijna honderd landen aangesloten, met als doel in één generatie een einde te maken aan het eeuwenoude gebruik meisjes op jonge leeftijd uit te huwelijken, hetgeen een verwoestend effect heeft op hun leven.

'Toen ik zeven jaar geleden met dit werk begon, werd gezegd dat het onmogelijk was om een einde te maken aan kindhuwelijken. Het had geen zin om het te proberen, zo werd me gezegd. Maar ik ben trots op de vooruitgang die is geboekt. De critici hadden ongelijk. Het onmogelijke is wel degelijk mogelijk', aldus prinses Mabel in haar dankwoord bij de uitreiking van de Geuzenpenning, waarbij ook prinses Beatrix en Mabels moeder aanwezig waren.

Onvermijdelijk

Mabel zei een realist en pragmaticus te zijn. Het doel wordt niet van de ene op de andere dag bereikt, maar met geduld en volharding lukt het wel, kan het wel zo hield ze haar gehoor in de Grote Kerk voor. Girls Not Brides gaat nog meer samenwerkingsverbanden aan, zo kondigde ze aan, en gaat ook lokale organisaties helpen met de financiering van de activiteiten.

Directeur Lakshmi Sundaram van Girls Not Brides schetste de voortgang die de afgelopen jaren is geboekt. 'Eerst werd gezegd dat het ondenkbaar was dit bespreekbaar te maken, toen werd gezegd dat het onmogelijk was er een einde aan te maken en nu weten we dat het onvermijdelijk is dat het gebeurt.'

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
13 maart 2018 - 17:19 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties