×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Canadezen heten Filip welkom met Duitse vlag

Canadezen heten Filip welkom met Duitse vlag

Het staatsbezoek van koning Filip en zijn vrouw Mathilde aan Canada verloopt niet geheel vlekkeloos. Het Belgisch koningspaar werd maandag in Ottawa welkom geheten met een Duitse vlag.


De Duitse vlag hing aan een boom die koningin Fabiola in 1977 plantte bij de officiële residentie van de gouverneur-generaal. Traditiegetrouw plantten ook Filip en Mathilde een boom bij de woning van de vertegenwoordiger van de Britse koningin Elizabeth, die het staatshoofd van Canada is. Nadat Belgische media de Canadezen op de fout wezen verdween de Duitse vlag, meldt Het Nieuwsblad.

Het was niet het eerste foutje dat werd gemaakt tijdens het staatsbezoek. Gouverneur-generaal Julie Payette heette Filip en Mathilde welkom in het Duits en het Frans, maar niet in het Nederlands, de derde officiële taal van België.

Het Belgisch koningspaar vertrok zaterdag naar Canada voor een staatsbezoek van een week. Het bezoek staat in het teken van drie thema's: de herdenking van het oorlogsverleden, de economische betrekkingen en culturele en academische uitwisseling. Het is ruim veertig jaar geleden dat een Belgische vorst Canada bezocht. In 1977 bezochten koningin Fabiola en koning Boudewijn het land.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
13 maart 2018 - 08:04 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties