×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Moederfiguur

Door Marc van der Linden

Het NOS Journaal kwam na de trouwerij van prins Harry en Meghan Markle met allerlei conclusies over hoe de Britse monarchie 'onder leiding' van Meghan zou veranderen. Natuurlijk: het is verfrissend om niet weer een lelieblank meisje aan de arm van haar prins de kerk uit te zien lopen. Maar dat Meghan van gemengde afkomst is, deed mij niets speciaals. Wel dat hij veel zenuwachtiger was dan zij. Harry zat omringd door allerlei mensen die hij zijn leven lang al kent en weet de media als geen…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Groningen schrapt de parade

Groningen schrapt de parade

Stad en provincie Groningen laten op 27 april het pareltje van Koningsdag, de zogenoemde Parade, een zachte dood sterven. Volgens burgemeester Peter den Oudsten en commissaris van de koning René Paas is in goede harmonie besloten om de sinds 2015 gebruikelijke optocht en presentatie van de regio te schrappen.


'Het is zo vanzelfsprekend dat Stad en Ommelanden bij elkaar horen, dat we het in het hele programma hebben verweven en dus geen Parade hebben', aldus de burgemeester. Van het hof had hij geen tegengas gekregen en er was ook geen extra overredingskracht voor nodig geweest. 'Ik weet niet of het elders ook zo werkt', bood hij nog een opening om de parade in komende jaren te doen terugkeren.

De koninklijke familie begint het stadsbezoek bij de Prinsenhof en legt dan 1200 keurig afgemeten meters af door de binnenstad, langs iconen als de Martinikerk, de Waag en het Academiegebouw om uiteindelijk voor het slotakkoord met onder meer het Noordpool Orkest en Arnold Veeman te eindigen op de Vismarkt.

Onderweg is er in het als 'nuchter' omschreven programma aandacht voor jeugd, sport met onder meer voetbalbondscoach Ronald Koeman, de gevolgen van de aardbevingen in de provincie, het studentenleven, muziek met Noorderslag en het bedrijfsleven. Volgens Den Oudsten komt de koninklijke familie in de gebruikelijke samenstelling naar Groningen, inclusief de drie prinsesjes.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
12 maart 2018 - 14:55 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties