×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning opent Groene Loper Maastricht

Koning opent Groene Loper Maastricht

Koning Willem-Alexander reist op 29 maart af naar Maastricht. De A2 Maastricht is na jaren van herinrichting af en de koning opent in de Limburgse hoofdstad de Groene Loper, zo maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend.


Door de aanpassingen aan de A2 met onder meer een dubbellaags tunnel voor personenauto’s en vrachtverkeer, rijdt tachtig procent van het verkeer voortaan onder Maastricht door in plaats van dwars door de stad. Het nieuwe gebied midden in de stad dat hierdoor is ontstaan wordt nu ontwikkeld voor wonen, werken en recreatie.

In aanwezig van Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat opent Willem Alexander deze zogenoemde Groene Loper, een langgerekte bomenlaan voor voetgangers en fietsers met aan weerszijden rijstroken voor bestemmingsverkeer.

Tijdens zijn bezoek spreekt Willem-Alexander ook met vertegenwoordigers van de bestuurspartners, bouwers, maatschappelijke belangenorganisaties en omwonenden.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
22 februari 2018 - 13:30 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties