×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Máxima op bezoek bij president Indonesië

Máxima op bezoek bij president Indonesië

Koningin Máxima heeft vanmorgen in haar functie als VN-pleitbezorger een onderhoud gehad met de Indonesische president Joko Widodo. De ontmoeting vond plaats in Istana Merdeka, het presidentieel paleis.


De koningin en de president, die elkaar al een paar keer eerder hebben gesproken, trokken ruim een uur uit voor het treffen op de veranda van het paleis, het vroegere onderkomen van de gouverneurs-generaal van Nederlands-Indië aan het voormalige Koningsplein in Jakarta.

President Widodo wil dat volgend jaar driekwart van de bevolking van 261 miljoen toegang heeft tot formele financiële diensten, zoals sparen, lenen, geld overmaken en verzekeringen. Tijdens het vorige bezoek van koningin Máxima in 2016, lanceerde Indonesië een nationale strategie om dat ambitieuze doel te bereiken. Koningin en president bespraken in hoeverre er vorderingen zijn gemaakt en waar een inhaalslag moet worden gemaakt om de plannen te verwezenlijken.

Máxima had gisteren al gespreksstof verzameld bij een uitstapje naar het platteland van de provincie Lampung op Sumatra, waar ze onder meer leerde dat maïsboeren en handelaren niet de mogelijkheid hebben om geldtransacties mobiel af te wikkelen. Na afloop van de bespreking met president Widodo prees de koningin allereerst de vooruitgang die is geboekt. Maar ze wees ook op de extra inspanningen die nodig zijn om de plattelandsbevolking en boeren te bereiken. Juist zij hebben nog nauwelijks toegang tot financiële diensten. Widodo bevestigde die noodzaak.

Om de boodschap ook binnen de regering te benadrukken, heeft de koningin vandaag besprekingen met een trits ministers, de waarnemend gouverneur van de centrale bank en met het secretariaat van de Nationale Raad voor Inclusieve Financiering die toezicht moet houden op de uitvoering van de in 2016 voorgenomen plannen.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
13 februari 2018 - 09:59 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties