×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Máxima versus Melania

Door Marc van der Linden

Máxima en Melania Trump – of ze elkaar al eens hebben ontmoet is niet bekend. Wat een ontmoeting tussen de koningin en de Amerikaanse first lady interessant maakt, is dat hun levens opvallende parallellen vertonen. Ze zijn allebei de ’eerste vrouw’ van een land waarin ze niet geboren werden. En ze belandden op die positie door de liefde. Maar waar Máxima wist dat haar man op een dag staatshoofd zou worden, kon Melania niet vermoeden dat haar man ooit president van de Verenigde Staten zou zijn.…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Máxima opent expertisecentrum endometriose

Máxima opent expertisecentrum endometriose

Koningin Máxima opent volgende maand het expertisecentrum Endometriose in Balans in HMC Bronovo in Den Haag.


De opening vindt plaats tijdens een symposium over de medische en sociale gevolgen van endometriose, een chronische ziekte die leidt tot pijnlijke menstruaties en ernstige buikpijnklachten.

De aandoening ontstaat als baarmoederslijmvlies, dat normaal gesproken aan de binnenkant van de baarmoeder zit, zich ook buiten de baarmoeder in de buik bevindt. Endometriose zorgt niet alleen voor buikpijn en menstruatieklachten; blaas-, nier- en darmfuncties kunnen ernstig verstoord raken.

In het expertisecentrum wordt endometriose door middel van een holistische aanpak in multidisciplinaire behandelteams behandeld. De patiënt heeft daarbij de regie over haar eigen behandelplan.

Na de opening op donderdag 15 maart krijgt Máxima een rondleiding en spreekt ze met artsen en patiënten.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
09 februari 2018 - 09:47 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties