×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Oordopjes

Door Marc van der Linden

Ze doet het toch maar, op haar 92ste. Koningin Elizabeth viert haar verjaardag meestal in huiselijke kring, maar dit jaar kwam ze met haar familie naar de Royal Albert Hall, waar ze vanuit de koninklijke loge allerlei optredens bekeek. Ze zal het overgrote deel niet hebben gekend. Reggae-artiest Shaggy bijvoorbeeld, die met nogal heftige heupbewegingen over het podium ging.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningspaar aangekomen in Peking

Koningspaar aangekomen in Peking

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn woensdagmorgen aangekomen in Peking voor een kort werkbezoek op uitnodiging van de Chinese president Xi Jinping. Minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken vergezelt het koninklijk paar. Hij heeft ook een gesprek met zijn Chinese collega Wang Yi op de agenda staan.


Koning en koningin waren in oktober 2015 voor een staatsbezoek in China. De plichtplegingen die bij zo'n visite horen, blijven nu achterwege. Bij de Nederlandse ambassadeur thuis is er aan het begin van de middag een briefing over de Chinese politiek, economie en het zogenoemde belt and road-initiatief van president Xi, de moderne variant van de eeuwenoude 'Zijderoute' die handel en samenwerking tussen de deelnemende landen moet bevorderen.

Daarna zijn er ontmoetingen met premier Li Keqiang in de Grote Hal van het Volk en met president Xi Jinping en zijn vrouw Peng Liyuan in het naast de Verboden Stad gelegen regeringscomplex Zhongnanhai. Behalve voor een gesprek is het koninklijk gezelschap ook uitgenodigd voor een diner.

Koning Willem-Alexander reist donderdagmorgen door naar Zuid-Korea, waar een dag later de Olympische Winterspelen beginnen. Koningin Máxima werkt nog een economisch programma af alvorens ze zich vrijdag bij hem voegt.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
07 februari 2018 - 07:09 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties