×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningspaar aangekomen in Peking

Koningspaar aangekomen in Peking

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn woensdagmorgen aangekomen in Peking voor een kort werkbezoek op uitnodiging van de Chinese president Xi Jinping. Minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken vergezelt het koninklijk paar. Hij heeft ook een gesprek met zijn Chinese collega Wang Yi op de agenda staan.


Koning en koningin waren in oktober 2015 voor een staatsbezoek in China. De plichtplegingen die bij zo'n visite horen, blijven nu achterwege. Bij de Nederlandse ambassadeur thuis is er aan het begin van de middag een briefing over de Chinese politiek, economie en het zogenoemde belt and road-initiatief van president Xi, de moderne variant van de eeuwenoude 'Zijderoute' die handel en samenwerking tussen de deelnemende landen moet bevorderen.

Daarna zijn er ontmoetingen met premier Li Keqiang in de Grote Hal van het Volk en met president Xi Jinping en zijn vrouw Peng Liyuan in het naast de Verboden Stad gelegen regeringscomplex Zhongnanhai. Behalve voor een gesprek is het koninklijk gezelschap ook uitgenodigd voor een diner.

Koning Willem-Alexander reist donderdagmorgen door naar Zuid-Korea, waar een dag later de Olympische Winterspelen beginnen. Koningin Máxima werkt nog een economisch programma af alvorens ze zich vrijdag bij hem voegt.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
07 februari 2018 - 07:09 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties