×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Met cadeautjes naar huis

Door Marc van der Linden

Drie staatsbezoeken in één week, dat was al raar toen het bekend werd. Elk land zou ons koningspaar anderhalve dag op bezoek krijgen. Maar toen koningin Máxima afzegde na de onverwachtse dood van haar zusje en koning Willem-Alexander alleen naar Letland, Estland en Litouwen moest, werd het helemaal anders dan anders.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningspaar luncht met Olympische sporters

Koningspaar luncht met Olympische sporters

De Rijksvoorlichtingsdienst heeft een deel van het programma van koning Willem-Alexander en koningin Máxima tijdens hun bezoek aan de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea bekendgemaakt. Naast het bijwonen van de openingsceremonie en verschillende wedstrijden gaat het koningspaar ook naar het Olympisch Dorp waar ze gaan lunchen met Nederlandse sporters.


Willem-Alexander is van vrijdag tot dinsdag aanwezig in Pyeongchang. Máxima gaat zaterdag weer naar huis, net als minister-president Mark Rutte die het koningspaar vergezelt. De drie wonen vrijdag een receptie bij die wordt aangeboden door president Moon Jae-in.

Op zaterdag gaat het koningspaar met Rutte na de lunch met de Olympische sporters naar een receptie van NOC*NSF en de Nederlandse ambassade. Rutte bezoekt tussentijds het Holland Heineken House.

De Olympische Winterspelen in Zuid-Korea beginnen vrijdag. De koning is uitgenodigd door het Internationaal Olympisch Comité, waarvan hij erelid is.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
06 februari 2018 - 09:50 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties