×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prinses Beatrix viert 80e verjaardag privé

Prinses Beatrix viert 80e verjaardag privé

Prinses Beatrix viert vandaag haar tachtigste verjaardag in besloten kring met familie en vrienden. Zaterdag volgt nog een feest in het Koninklijk Paleis in Amsterdam, eveneens achter gesloten deuren.


Publieke aandacht voor het bereiken van de mijlpaal wenst de prinses niet. Verzoeken om interviews heeft ze weggewuifd. De NOS brengt daarom vanavond een programma over de jarige aan de hand van archiefbeelden en gesprekken met schrijver Geert Mak en journaliste Jutta Chorus, die in 2013 een kort geleden heruitgegeven boek over Beatrix uitbracht.

De Rijksvoorlichtingsdienst gaf dinsdag een reeks foto's van de jarige vrij, gemaakt op kasteel Drakensteyn in Lage Vuursche waar de prinses na haar aftreden uiteindelijk is neergestreken. Volgens Chorus brengt Beatrix daar een belangrijk deel van haar tijd door, al neemt ze nog altijd actief deel aan de werkzaamheden van het koningshuis.

Zo was ze gisteren op paleis Noordeinde bij de ontvangst van de Nederlandse ambassadeurs die deze week voor hun jaarlijkse conferentie in Den Haag verblijven. Vorige week liet de prinses zich zien bij de opening van de zestiende editie van het Holland Dance Festival en bij Jumping Amsterdam.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
31 januari 2018 - 08:41 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties