×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Met cadeautjes naar huis

Door Marc van der Linden

Drie staatsbezoeken in één week, dat was al raar toen het bekend werd. Elk land zou ons koningspaar anderhalve dag op bezoek krijgen. Maar toen koningin Máxima afzegde na de onverwachtse dood van haar zusje en koning Willem-Alexander alleen naar Letland, Estland en Litouwen moest, werd het helemaal anders dan anders.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prinses Beatrix bij uitreiking Kylián Ring

Prinses Beatrix bij uitreiking Kylián Ring

Onder het toeziend oog van prinses Beatrix is in Scheveningen de zesde Jiří Kylián Ring, een onderscheiding voor belangrijk werk in de danswereld, uitgereikt. Het dansechtpaar Alexandra Radius en Han Ebbelaar mocht de onderscheiding in ontvangst nemen bij aanvang van het openingsgala van de zestiende editie van het Holland Dance Festival.


De eerdere winnaars, de topmannen van gezelschap Introdans Ton Wiggers en Roel Voorintholt, waren vanuit hun standplaats Arnhem afgereisd om de ring aan hun collega's te overhandigen.

In haar dankwoord prees Radius prinses Beatrix voor haar steun aan de dans, waarmee ze deze kunstvorm volgens haar extra statuur heeft bezorgd. De prinses nam bijvoorbeeld als koningin veelvuldig Nederlandse dansgezelschappen mee op staatsbezoek. Ook was en is ze in Nederland vaak bij dansvoorstellingen te vinden. Naast Beatrix waren ook haar zoon Constantijn en zijn vrouw Laurentien in Scheveningen aanwezig.

Radius en Ebbelaar, die elkaar bijna zestig jaar geleden leerden kennen bij het Nederlands Dans Theater, hebben bijna veertig jaar geleden het Dansersfonds opgericht, van waaruit ze nu nog steeds met name jong talent stimuleren. De twee dansten zelf niet alleen bij het Nederlands Dans Theater, maar ook bij het American Ballet Theatre en Het Nationale Ballet. Radius schitterde ook meerdere keren aan de zijde van de legendarische sterdanser Rudolf Nureyev.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
26 januari 2018 - 06:55 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties