×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Máxima werkt druk schema af in Davos

Máxima werkt druk schema af in Davos

Koningin Máxima was donderdag al vroeg op in het Zwitserse Davos, waar ze in het kader van het Wereld Economisch Forum in het internationale Congrescentrum een werkontbijt bijwoonde. Daar werd gesproken over het beter toegankelijk maken van financiële diensten.


Het gespreksthema was 'Financial Inclusion: Expanding beyond Access'. Toegankelijkheid is niet voldoende, gebruikmaken van diensten als geld kunnen versturen en verzekeren is misschien wel belangrijker, kregen de deelnemers onder meer te horen.

Máxima, die in Davos is vanwege haar functie als speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de VN, had ook een vergadering op de agenda staan van de 'Financial and Monetary Systems Stewardship Board'.

De Argentijnse president Mauricio Macri had woensdag samen met zijn vrouw Juliana Awada in het Argentinië Huis een korte reünie met koningin Máxima. De president deed van de hartelijke ontmoeting royaal verslag via sociale media, en ook Awada publiceerde foto's van haar ontmoeting met Máxima. Premier Mark Rutte voegde zich even later bij het gezelschap en verontschuldigde zich voor zijn verlate komst 'vanwege het verkeer'.

Minister Zunaid Ahmed Palak van Banglasdesh liet na afloop van een gesprek met Máxima weten dat het 'nuttige bijeenkomst' was geweest waarin andermaal 'inclusieve financiering' ter sprake kwam. De koningin heeft hierover al verschillende keren gesproken met de premier van Bangladesh.

Dinsdag, de eerste dag dat Máxima in Davos aanwezig was, twitterde premier Narendra Modi van India al enthousiast over zijn treffen met de koningin. 'De leiders bespraken stappen om de samenwerking tussen beide landen te verbeteren', aldus de persdienst van Modi. Dit in tegenspraak tot de rol en missie van de koningin bij het WEF, waar ze niet Nederland maar de VN vertegenwoordigt. Voor bilaterale gesprekken is de halve ministersploeg beschikbaar en aanwezig.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
25 januari 2018 - 13:23 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties