×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Willem-Alexander aan de slag met HoloLens

Willem-Alexander aan de slag met HoloLens

Koning Willem-Alexander heeft dinsdagmiddag een werkbezoek gebracht aan Snakeware. Op het hoofdkantoor van het Friese ICT-bedrijf kreeg de koning uitleg over nieuwste ontwikkelingen op het gebied van digitale activatie.


Willem-Alexander kreeg onder meer een demonstratie van een project dat Snakeware in ontwikkeling heeft voor een internationale opdrachtgever in de modebranche. De koning kreeg daarvoor een zogeheten HoloLens op zijn hoofd gezet. Zo kon hij onder meer diverse 3D-beelden van mannequins in verschillende stijlen zien.

De koning kreeg verder een impressie te zien van de boekingssite die Snakeware voor Staatsbosbeheer ontwikkelde. Ook was er aandacht voor de allereerste webpagina ooit, draaiend op de allereerste webserver ooit. Deze pagina draait bij Snakeware op een originele door Steve Jobs ontworpen NeXTcube-computer.

Na de rondleiding sprak Willem-Alexander met diverse medewerkers over de bijdrage die Snakeware levert aan toekomstbestendige werkgelegenheid in Friesland. Zo ondersteunt het bedrijf scholen in het primair en voortgezet onderwijs met lezingen, werkgroepen en snuffelstages voor scholieren. Het bezoek werd afgesloten met een tafelgesprek tussen de bezoekers en medewerkers van Snakeware. 'De koning was oprecht geïnteresseerd in de talenten die bij ons aan digitale innovaties werken', laat CCO Ate van der Meer weten.

Eerder dinsdag opende de koning de nieuwe isolatiefabriek EverUse in Sneek.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
23 januari 2018 - 13:38 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties