×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Oordopjes

Door Marc van der Linden

Ze doet het toch maar, op haar 92ste. Koningin Elizabeth viert haar verjaardag meestal in huiselijke kring, maar dit jaar kwam ze met haar familie naar de Royal Albert Hall, waar ze vanuit de koninklijke loge allerlei optredens bekeek. Ze zal het overgrote deel niet hebben gekend. Reggae-artiest Shaggy bijvoorbeeld, die met nogal heftige heupbewegingen over het podium ging.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Schalkwijk blij met belangstellende koning

Schalkwijk blij met belangstellende koning

Inwoners van de Haarlemse wijk Schalkwijk zijn blij met de belangstelling die de koning woensdagmiddag voor ze had. Burgemeester Jos Wienen noemt het ontzettend positief dat hij de koning door de wijk mocht rondleiden.


'Deze wijk is een wijk die best een aantal problemen heeft gehad en soms nog heeft, maar waar ook heel veel positiviteit in zit en veel ontwikkelingen zijn. Ik vind het heel erg stimulerend dat de koning belangstelling heeft voor wat hier speelt', zegt Wienen. 'Wat zijn de problemen hier en hoe wordt erop ingespeeld? Wat wordt er georganiseerd en welke ontwikkelingen zijn er om zo'n wijk positieve kracht te geven. De belangstelling van de koning is daarin heel stimulerend'.

De koning nam uitgebreid de tijd voor zijn onaangekondigde werkbezoek dat begon in wijkcentrum De Ringvaart en eindigde in het winkelcentrum Schalkwijk.

Wienen: 'De koning toonde oprechte interesse in de gesprekken. Hij stelt vragen waardoor je gedwongen wordt na te denken en te analyseren wat hier in de wijk speelt. Ik vind het een ontzettend positief effect hebben. Vorig jaar is de koning op bezoek geweest in het Teylers Museum in het oude Haarlem. Dat de koning nu hier is in Schalkwijk laat zien dat hij ook aandacht heeft voor dit deel van de samenleving. Hij wil de ontwikkelingen hier stimuleren door belangstelling te tonen'.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
17 januari 2018 - 19:35 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties