×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Constantijn mist ambitie bij start-upbeleid

Constantijn mist ambitie bij start-upbeleid

Nederland is volgens prins Constantijn niet ambitieus genoeg als het om start-ups gaat. Naar de mening van de speciale ambassadeur voor start-ups in Nederland is het beleid hier nog te versnipperd en vaak regionaal of per sector vormgegeven.


Iets wat beter kan, is het aantrekken en vasthouden van toptalent, zegt de prins in een interview in het AD. Zo zou het kabinet nog wat kunnen verbeteren aan de start-up-visumregeling. Nu komt alleen de buitenlandse oprichter van een buitenlandse start-up in aanmerking voor een visum. 'Verder is het fiscaal lastig om werknemers van start-ups in aandelen uit te betalen', aldus de prins.

Ook pleit hij voor een modernisering in het onderwijs, vooral bij de lessen over technologie: 'Ik merk dat er de afgelopen dertig jaar weinig is veranderd. Zo dateert het natuurkundeboek van mijn zoon nog van eind vorige eeuw. Zelfs de gulden staat er nog in'.

Veel Nederlandse startende ondernemers zijn volgens Constantijn ook te snel tevreden: 'In Silicon Valley, Shanghai en Israël voel ik meer urgentie, meer gedrevenheid'. Veel start-ups slagen in Nederland dan ook niet. Toch wijst Constantijn ook op onderzoek waaruit blijkt dat het aantal beginnende bedrijfjes die de fase van snelle groei bereiken vorig jaar fors toenam.

De broer van koning Willem-Alexander is sinds 1 juli 2016 ambassadeur van het Nederlandse overheidsprogramma voor start-ups StartupDelta. Hij nam toen de taken over van Neelie Kroes, die in 2015 begon met vernieuwende startende ondernemers uit het buitenland naar Nederland te halen.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
29 december 2017 - 13:41 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties