×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jaloers en verbijsterd

Door Marc van der Linden

Ik was met vakantie, dus ik had de berichten erover gemist. Maar toen ik afgelopen weekend het NPO Radio2-programma Wout2day van 11 april terugluisterde, viel mijn mond open van verbazing. Dj Wouter van der Goes verzorgde een rechtstreekse uitzending op NPO Radio2 vanuit Paleis Noordeinde. In zijn twee uur durende show Wout2Day nam hij de luisteraars mee in de bijzondere wereld van het Haagse paleis.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningen nemen hun kersttoespraak op

Koningen nemen hun kersttoespraak op

Koning Willem-Alexander en koning Filip hebben vrijdag hun kersttoespraak opgenomen. Dat blijkt uit foto's die op sociale media werden geplaatst.


De toespraak van de Belgische koning wordt aan de vooravond van kerst uitgezonden, die van zijn Nederlandse collega op eerste kerstdag om 13.00 uur.

De Rijksvoorlichtingsdienst publiceerde op Instagram een foto van de voorbereidingen op de Eikenhorst. Op de opname staat de koning klaar om zijn microfoon opgespeld te krijgen, en zijn de camera's al opgesteld terwijl programmamaker Mike van Breemen en fotograaf Frank van Beek toekijken. De fotograaf levert een foto die bij de aankondiging of het verslag van de toespraak kan worden gebruikt.


Het Belgische hof verstuurde twee tweets met daarop de teleprompter, het apparaat dat ervoor zorgt dat de koning zonder papier in de hand zijn tekst kan voorlezen of voordragen. 'Dames en heren. Begin deze maand had ik op het paleis een...', aldus de zichtbare woorden in de Nederlandstalige tekst. Uit de Franse versie blijkt dat de koning een groep kinderen ontving, maar wat er verder gebeurde blijkt pas bij de uitzending.

Het is voor zover bekend van beide koningshuizen de eerste keer dat een voorproefje wordt gegeven, op openheid over wanneer de opnamen zijn gemaakt.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
22 december 2017 - 17:23 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties