×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jaloers en verbijsterd

Door Marc van der Linden

Ik was met vakantie, dus ik had de berichten erover gemist. Maar toen ik afgelopen weekend het NPO Radio2-programma Wout2day van 11 april terugluisterde, viel mijn mond open van verbazing. Dj Wouter van der Goes verzorgde een rechtstreekse uitzending op NPO Radio2 vanuit Paleis Noordeinde. In zijn twee uur durende show Wout2Day nam hij de luisteraars mee in de bijzondere wereld van het Haagse paleis.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning bij sluitingsceremonie tribunaal

Koning bij sluitingsceremonie tribunaal

Koning Willem-Alexander was donderdagmiddag aanwezig bij de sluitingsceremonie van het Joegoslavië-Tribunaal in de Ridderzaal in Den Haag. Het tribunaal sluit officieel op 31 december zijn deuren.


Tijdens de ceremonie hielden onder meer António Guterres, secretaris-generaal van de Verenigde Naties, en minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken een toespraak. 'Het verhaal van dit tribunaal is er een van juridisch succes', zei Zijlstra in zijn welkomstwoord. 'Het was een unieke rechtbank. Uniek vanwege de aanklacht tegen een staatshoofd. Uniek in zijn jurisprudentie. Uniek in het veroordelen van zoveel mensen beschuldigd van wreedheden en seksueel geweld in oorlogstijd'.

Het Joegoslavië-Tribunaal is opgericht ten tijde van de Balkanoorlog in 1993 door de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties en moest oorlogsmisdadigers berechten en bestraffen. De afgelopen 24 jaar zijn in totaal 161 verdachten voorgeleid. De meesten van hen zijn veroordeeld. De nog lopende (beroeps-)zaken zullen worden afgehandeld door het VN Restmechanisme voor Internationale Hoven (Mechanism for International Criminal Tribunals).

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
21 december 2017 - 16:48 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties