×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Glasnost in het paleis

Door Marc van der Linden

Binnenkijken in Paleis Noordeinde, waar op dat moment het Jordaanse koningspaar op bezoek was. Interviews met een lakei, de kok van de koning, beelden van hoe de tafels gedekt worden en uit de bloemisterij van het paleis. En nu blijkt de familie van Máxima, na jarenlang stilzwijgen, onlangs met een journaliste te hebben gesproken.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Prins Constantijn roept op tot verbroedering

Prins Constantijn roept op tot verbroedering

Prins Constantijn heeft woensdag bij de uitreiking van de Prins Claus Prijzen in Amsterdam opgeroepen tot verbroedering. Volgens de prins hebben mensen meer met elkaar gemeen dan ze denken, zei hij in zijn speech in het Koninklijk Paleis op de Dam.


"Door al het gepraat over onheil en somberheid, nepnieuws en mediahypes, polarisatie en populisme, bedreigingen van onze rechterlijke macht en democratie, vergeten we soms dat er waarden zijn waar we allemaal mee verbonden lijken te zijn'', aldus Constantijn. "Dingen zoals loyaliteit, liefde, uithoudingsvermogen, veerkracht, lijden, vrijgevigheid en mededogen.''

De prins vindt dat mensen meer tijd voor elkaar moeten nemen. "Tijd om te zitten en te luisteren, om samen te eten en te drinken en om onze culturen met elkaar te delen. Alleen met tastbaar contact en diepe dialogen kunnen we elkaar begrijpen en inspireren. Alleen dan kan een nieuwe vorm van vertrouwen worden opgebouwd.''

De Prins Claus Prijzen worden door het Prins Claus Fonds sinds 1997 jaarlijks toegekend aan kunstenaars, denkers en culturele organisaties. De belangrijkste prijzen gingen dit keer naar de Chinese milieuactivist Ma Jun en de Braziliaanse documentairemaker Vincent Carelli. Zij kregen tijdens de ceremonie in het paleis een onderscheiding uit handen van prins Constantijn. Hij is erevoorzitter van het Prins Claus Fonds. Onder de aanwezigen waren ook koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Beatrix, prinses Laurentien en prinses Mabel.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
06 december 2017 - 20:04 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties