×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Kerstcadeaus verkopen

Door Marc van der Linden

Aan het Engelse hof worden tradities lang in stand gehouden. Een van die tradities is dat de Engelse koningin haar honderden personeelsleden met kerst persoonlijk een geschenk overhandigt. Dat was lange tijd een heel gedoe, want de ontvanger moest aangeven wat hij of zij wilde hebben en dat moest dan gekocht worden. Zo’n twintig jaar geleden besloot Elizabeth het roer om te gooien. Ze liet vanaf toen elk jaar een speciaal cadeau maken dat alleen aan het personeel gegeven werd en daardoor zeer…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningspaar vervolgt reis op Saba

Koningspaar vervolgt reis op Saba

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn donderdagavond vanuit Sint-Eustatius aangekomen op buureiland Saba. Daar wonen ze vandaag de feestelijkheden bij ter gelegenheid van Saba Day, de feestdag van het Caribische eiland.


Het koningspaar bracht donderdag een bliksembezoek aan 'Statia', zoals de eilandbewoners Sint-Eustatius zelf noemen. Na aankomst op het vliegveld, waar staatssecretaris Raymond Knops (Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties) zich bij het koninklijk gezelschap voegde, gingen koning en koningin in een busje meteen naar het Solar Park. De helft van de behoefte aan energie wordt hier opgewekt. Meer energie wil Sint-Eustatius verkrijgen door de bouw van een windpark aan de andere kant van het eiland, waar de meeste wind wordt gevangen.

Van het Solar Park ging het koningspaar naar hoofdplaats Oranjestad. Onderweg werd gestopt bij een familie van wie het huis in september door orkaan Irma compleet is verwoest. Met onder meer hulp uit Nederland wordt nu gewerkt aan wederopbouw. De koning en koningin spraken kort met de bewoners en hulpverleners.

Het bliksembezoek werd afgesloten in de openbare bibliotheek, waar onder meer gesproken werd met vertegenwoordigers van het zorgcentrum, de sportassociatie en The Green House Project. Daarna vlogen koning en koningin naar Saba, waar de afgelopen dagen alles in gereedheid is gebracht voor de feestdag en het koninklijk bezoek.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
01 december 2017 - 10:41 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties