×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningspaar naar Caribische eilanden

Koningspaar naar Caribische eilanden

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima beginnen donderdagmiddag (lokale tijd) aan een driedaags bezoek aan de Bovenwindse eilanden.


Aanleiding voor de reis is de feestdag van Saba, die altijd op de eerste vrijdag van december wordt gehouden. In de nasleep van de verwoestende orkaan Irma gaat het koningspaar evenwel ook naar Sint-Eustatius en Sint-Maarten. Willem-Alexander bezocht de drie eilanden ook al in september.

Koning en koningin worden op het F.D. Roosevelt-vliegveld van Sint-Eustatius opgewacht door de kersverse staatssecretaris voor Koninkrijksrelaties, Raymond Knops. Die heeft de afgelopen dagen in het Caribisch gebied al zijn eigen kennismakingsreis gemaakt. 'Statia' bewaarde hij voor het laatst, zodat hij zich daar bij het koninklijk gezelschap kon voegen. Op het programma van het koningspaar staan een visite aan een zonne-installatie, het eerste huis dat na het orkaangeweld met Nederlandse hulp wordt hersteld en een gesprek met verschillende organisaties in de Gertrude Judson Openbare Bibliotheek.

Het verblijf duurt maar een paar uur. Koning en koningin moeten voor het donker aankomen op buureiland Saba, waar het vliegveld alleen bij daglicht open is. Op het kleinste Caribische eiland, tegenwoordig een bijzondere Nederlandse gemeente, wordt vrijdag de eigen feestdag meegevierd. Willem-Alexander houdt een toespraak en gaat na het ochtendprogramma samen met Máxima vanaf een boot ook de kwetsbare natuur en koraalriffen van de Saba Bank bekijken.

De reis wordt zaterdag afgerond op Sint Maarten. Daar is alle aandacht gericht op de gevolgen van de enorme schade die Irma begin september heeft aangericht, te beginnen op het vliegveld, bij het op toerisme gerichte Simpson Bay en verder tijdens een rondrit door het Nederlandse deel van het met Frankrijk gedeelde eiland. Er is een gesprek met ondernemers en de voedseldistributie en een noodopvang worden bezocht.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
30 november 2017 - 10:51 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties