Placeholder

Jorritsma had graag kledingadvies gehad bij poseren op het bordes

VVD-coryfee Annemarie Jorritsma baalde ervan dat niemand haar kledingadvies had gegeven toen zij tweemaal als minister op het bordes stond bij de installatie van een kabinet. Tot tweemaal toe had zij eigenlijk spijt van haar kledingkeuze.

'De eerste keer was ik overweldigd door de bizarre hoeveelheid fotografen voor me', vertelt ze in de Volkskrant. 'Ik dacht: volgens mij maken ze allemaal dezelfde foto. En inderdaad: overal had ik dat vreselijke gele jasje aan. Althans, ik was zelf heel trots op mijn jasje, maar ik had er niet aan gedacht dat iets minder fels passender was geweest'.

De tweede maal, in 1998, koos zij voor een rode combinatie. 'Dat was een vergissing', bekent ze ruiterlijk. 'Ik had iets veel netters voor de gelegenheid gekocht, maar dat had ik thuis laten hangen. Ik kreeg geen instructies hoe ik moest gaan staan, of hoe ik me moest kleden. Hadden ze dat maar wel gedaan'.

Jorritsma adviseert haar nieuwe collega’s van het kabinet Rutte III vooral van het moment te genieten. 'Het is bijzonder daar te staan. Je beseft: als minister sta ik nu toch echt in het daglicht'.