×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Jordaanse koning wilde geen staatsbezoek meer

Door Marc van der Linden

Op 30 april zit Willem-Alexander vijf jaar op de troon en dat zal voor velen een mooi moment zijn om te kijken wat er goed en fout is gegaan in zijn regeerperiode. Er is veel verbeterd en Nederland is snel gewend geraakt aan het nieuwe koningspaar, dat onverminderd populair is.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Rutte praat koning bij over nieuw kabinet

Rutte praat koning bij over nieuw kabinet

Mark Rutte heeft woensdagavond koning Willem-Alexander bijgepraat over de formatie van het nieuwe kabinet. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.


Formateur Rutte heeft de koning bijgepraat over de afronding van de formatiefase. De voorzitter van de Tweede Kamer heeft de Koning per brief laten weten dat de formateur zijn eindverslag aan de Tweede Kamer heeft aangeboden en dat de Kamer volgende week woensdag en donderdag over de regeringsverklaring zal debatteren.

Hiermee staat vast dat aan alle democratische en constitutionele eisen is voldaan. De koning kan nu donderdag de nieuwe ministers en staatssecretarissen benoemen en beëdigen.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
26 oktober 2017 - 09:51 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties