×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningspaar begint staatsbezoek aan Portugal

Koningspaar begint staatsbezoek aan Portugal

Koning Willem-Alexander begint dinsdagmorgen samen met koningin Máxima aan een volgepakt driedaags staatsbezoek aan Portugal. Het is pas het tweede staatsbezoek in de honderden jaren oude geschiedenis tussen beide landen.


De gezamenlijke historie is een onderdeel van het bezoek dat begint bij het Jeronimus-klooster in Belém, symbool van de Portugese ontdekkingsreizen in voorgaande eeuwen. President Marcelo Rebelo de Sousa ontvangt daar zijn koninklijke gasten om ze vervolgens na een kranslegging binnen, mee te nemen naar zijn paleis even verderop.

De eerste dag van het staatsbezoek kent veel verplichte nummers, zoals uitstapjes naar het parlement en het stadhuis van Lissabon. Daar stapt het koningspaar ook in een oude tram, de bij toeristen zo geliefde 'eléctrico', om in een achterstandswijk te praten over het werken aan gemeenschapszin.

De sportliefhebbende Willem-Alexander zal het de Portugezen niet kwalijk nemen als ze tijdens het staatsbanket aan het einde van de dag met hun gedachten buiten het Palácio da Ajuda verkeren en met enige regelmaat hun mobieltjes checken. Europees kampioen Portugal speelt dinsdagavond namelijk de beslissende WK-kwalificatiewedstrijd tegen het nog ongeslagen Zwitserland. Bij winst is het voetbalgekke land zeker van rechtstreekse plaatsing voor het WK van 2018 in Rusland. Wedstrijd en staatsbanket beginnen op hetzelfde tijdstip.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
10 oktober 2017 - 11:51 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties