×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Moederfiguur

Door Marc van der Linden

Het NOS Journaal kwam na de trouwerij van prins Harry en Meghan Markle met allerlei conclusies over hoe de Britse monarchie 'onder leiding' van Meghan zou veranderen. Natuurlijk: het is verfrissend om niet weer een lelieblank meisje aan de arm van haar prins de kerk uit te zien lopen. Maar dat Meghan van gemengde afkomst is, deed mij niets speciaals. Wel dat hij veel zenuwachtiger was dan zij. Harry zat omringd door allerlei mensen die hij zijn leven lang al kent en weet de media als geen…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Willem-Alexander viert jubileum Reformatie

Willem-Alexander viert jubileum Reformatie

Koning Willem-Alexander woont volgende maand de landelijke viering van vijfhonderd jaar Reformatie bij. De koning schuift op dinsdagavond 31 oktober aan in de Domkerk in Utrecht, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend.


Tijdens de viering staat de Protestantse Kerk in Nederland stil bij de betekenis van de Reformatie en het protestantisme in Nederland. Ook vertegenwoordigers van andere kerkgenootschappen wonen de landelijke viering bij. René de Reuver, algemeen secretaris van de Protestantse Kerk, gaat samen met Mirjam Kollenstaart voor in de jubileumviering.

Dit jaar is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen openbaarde. Dit leidde tot de Reformatie en wordt gezien als de oorsprong van het protestantisme. Volgens de overlevering spijkerde Luther op 31 oktober 1517 zijn stellingen tegen de praktijk van de katholieke kerk op de deur van de Slotkerk in het Duitse Wittenberg.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren eerder dit jaar in de beroemde Slotkerk. Tijdens het werkbezoek aan onder meer de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt stond het koningspaar in februari stil bij vijfhonderd jaar Reformatie.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
26 september 2017 - 12:30 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties