×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Willem-Alexander viert jubileum Reformatie

Willem-Alexander viert jubileum Reformatie

Koning Willem-Alexander woont volgende maand de landelijke viering van vijfhonderd jaar Reformatie bij. De koning schuift op dinsdagavond 31 oktober aan in de Domkerk in Utrecht, maakte de Rijksvoorlichtingsdienst bekend.


Tijdens de viering staat de Protestantse Kerk in Nederland stil bij de betekenis van de Reformatie en het protestantisme in Nederland. Ook vertegenwoordigers van andere kerkgenootschappen wonen de landelijke viering bij. René de Reuver, algemeen secretaris van de Protestantse Kerk, gaat samen met Mirjam Kollenstaart voor in de jubileumviering.

Dit jaar is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther zijn 95 stellingen openbaarde. Dit leidde tot de Reformatie en wordt gezien als de oorsprong van het protestantisme. Volgens de overlevering spijkerde Luther op 31 oktober 1517 zijn stellingen tegen de praktijk van de katholieke kerk op de deur van de Slotkerk in het Duitse Wittenberg.

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren eerder dit jaar in de beroemde Slotkerk. Tijdens het werkbezoek aan onder meer de Duitse deelstaat Saksen-Anhalt stond het koningspaar in februari stil bij vijfhonderd jaar Reformatie.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
26 september 2017 - 12:30 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties