×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Met cadeautjes naar huis

Door Marc van der Linden

Drie staatsbezoeken in één week, dat was al raar toen het bekend werd. Elk land zou ons koningspaar anderhalve dag op bezoek krijgen. Maar toen koningin Máxima afzegde na de onverwachtse dood van haar zusje en koning Willem-Alexander alleen naar Letland, Estland en Litouwen moest, werd het helemaal anders dan anders.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Máxima betuigt persoonlijk medeleven Mexico

Máxima betuigt persoonlijk medeleven Mexico

Koningin Máxima heeft woensdagmiddag (lokale tijd) een korte ontmoeting gehad met de Mexicaanse minister van Buitenlandse Zaken, Luis Videgaray Caso.


In de wandelgangen van het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in New York betuigde ze persoonlijk haar medeleven met de slachtoffers van de zware aardbeving dinsdag in Mexico. Het Nederlandse koningspaar had dit eerder op de dag ook al gedaan in een verklaring.

Máxima en de bewindsman kennen elkaar al jaren. Voor zijn aanstelling op Buitenlandse Zaken begin dit jaar was Videgaray minister van Financiën. In die hoedanigheid werkte hij met de koningin aan de verbetering van de toegang tot financiële diensten in Mexico en het opstellen van een nationaal plan van aanpak.

Máxima was daarvoor zowel vorig jaar als twee weken geleden in Mexico. Bij haar laatste bezoek werd het zuiden van het Noord-Amerikaanse land al getroffen door een zware aardbeving, die op het vliegveld van de hoofdstad het vliegtuig waarin de koningin klaar zat voor vertrek naar Nederland stevig door elkaar schudde.

De ingelaste flitsontmoeting met Videgaray was ingepast tussen een gesprek met een Indonesische delegatie en met premier Sheikha Hasina van Bangladesh, die vanwege het tijdens de VN-week hopeloze verkeer in New York iets later dan gepland arriveerde. Met Hasina besprak de koningin in haar VN-functie de vooruitgang in Bangladesh op het ook daar beter toegankelijk maken van financiële diensten.

Foto: © ANP, alle rechten voorbehouden
21 september 2017 - 10:02 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties