×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningsdag 2018 is in Groningen

Koningsdag 2018 is in Groningen

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en andere leden van de koninklijke familie vieren Koningsdag volgend jaar in de stad Groningen. Dat is donderdag bekendgemaakt op een bijeenkomst in het Groningse stadhuis, waarbij ook de Rijksvoorlichtingsdienst aanwezig was.


Burgemeester Peter den Oudsten en commissaris van de Koning in Groningen René Paas noemen het bezoek van de koninklijke familie ‘fantastisch’. Waarom is gekozen voor Groningen is niet bekend.

‘In 2004 was het nog Koninginnedag in Groningen. Nu is het Koningsdag,’ aldus Den Oudsten. ‘We willen de regio delen met het hele land en laten zien dat we talent hebben,’ voegde Paas eraan toe. ‘Het is als het winnen van een hoofdprijs. Een prachtkans om te laten zien wat we in huis hebben’.

War er op het programma staat, is nog niet bekend. ‘We weten nog niet wat we precies gaan doen. Maar we weten wel: Koningsdag 2018 wordt onvergetelijk,’ zei Paas. Volgens Den Oudsten gaan ‘Groningen en ommeland’ zich gezamenlijk presenteren. Mogelijk krijgt de aardbevingskwestie een plaats in het programma, maar dat is nu nog niet te zeggen, zei Paas.

Koningsdag is op vrijdag 27 april, de verjaardag van Willem-Alexander. Vorig jaar was de viering in Tilburg, toen de koning vijftig werd.

Foto: © Reni van Maren
14 september 2017 - 16:31 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties