Placeholder

Prins George mag geen beste vriend’

De Engelsen houden er nogal wat opmerkelijke regels op na. Zo mag prins George, de zoon van William en Catherine, geen beste vriend maken op zijn nieuwe school. Dat zegt pedagoog Bas Levering tegen RTL Nieuws.

Het prinsje mag geen beste vriend maken omdat anderen gekwetst zouden kunnen worden als de vriendschap vervolgens eindigt. Dat geldt niet alleen voor George, maar voor ieder kind dat op de private school zit. Levering zegt niet verbaasd te zijn: ‘Engelsen zijn beroemd om hun merkwaardige aanpak. Ik ben het er ook niet mee eens. Goede vriendschappen zijn voor een klein kind juist heel erg belangrijk. Zo iemand maakt precies hetzelfde mee als jij. Dat is heel mooi en kinderen kunnen daar heel veel aan hebben. Het kan ze vormen’.  

Bovendien is het volgens Levering juist goed als kinderen leren omgaan met tegenslagen: ‘Ze moeten het leven leren. Bij kinderen is het de ene dag aan en de andere dag is het uit. Ze oefenen daar juist mee’.

George begon vorige week op zijn nieuwe school Thomas’s Battersea School, vlakbij Kensington Palace. Zijn vader bracht hem alleen. Catherine had last van ochtendmisselijkheid.