×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Moederfiguur

Door Marc van der Linden

Het NOS Journaal kwam na de trouwerij van prins Harry en Meghan Markle met allerlei conclusies over hoe de Britse monarchie 'onder leiding' van Meghan zou veranderen. Natuurlijk: het is verfrissend om niet weer een lelieblank meisje aan de arm van haar prins de kerk uit te zien lopen. Maar dat Meghan van gemengde afkomst is, deed mij niets speciaals. Wel dat hij veel zenuwachtiger was dan zij. Harry zat omringd door allerlei mensen die hij zijn leven lang al kent en weet de media als geen…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Máxima's ontwerpers op uitvaart Jorge

Máxima's ontwerpers op uitvaart Jorge

Onder de genodigden bij de begrafenis en het condoleancebezoek van Jorge Zorreguieta waren onder andere de modeontwerpers Graciela Naum (die ook voor Máxima's moeder María ontwerpen maakte) en Benito Fernandez, en de oud-minister van Financiën en goede vriend van koningin Máxima, Alfonso Prat-Gay. Hij kent haar nog uit de studietijd en was vorig jaar als bewindsman nog gastheer bij het VN-bezoek dat Máxima bracht aan haar geboorteland.


De uitvaart van de vader van koningin Máxima is donderdag zonder incidenten verlopen. De koninklijke familie en de familie Zorreguieta kregen op en rond de uitgestrekte begraafplaats Parque Memorial de rust en privacy waar vooraf om was gevraagd. En op het moment van de begrafenis zelf werkte zelfs het weer mee. Het was de hele dag grauw en grijs, met een stevige koude wind, maar rond de plechtigheid brak de zon door en werd het zelfs even aangenaam.

Het overbrengen van de kist met het stoffelijk overschot naar de laatste rustplaats was vanaf grote afstand te volgen, maar de ter aarde bestelling bleef zoals door de familie gewenst intiem en besloten. De prinsessen Amalia, Alexia en Ariane, die met hun ouders al uren eerder in het begrafenispark aankwamen, hadden eerder op de middag al eens rondgekeken bij de plek waar hun opa zou worden begraven.

De Argentijnse media waren massaal uitgerukt, maar hielden zich in grote lijnen aan de instructies die voorafgaand aan de komst van het koninklijk gezin en de familie Zorreguieta nog eens werden benadrukt door een medewerker van de Nederlandse ambassade. Een aantal fotografen probeerde wel vanuit de bosjes opnamen te maken van de gebeurtenissen op de begraafplaats, maar ze hadden daarbij minder succes dan gehoopt.

Foto: Instagram Graciela Naum
11 augustus 2017 - 10:40 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties