×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Nieuwe postzegels en munten?

Door Marc van der Linden

Baarden zijn in. En daar heb ik geluk mee. Na mijn lange dieet vond ik mijn gezicht weliswaar slanker, maar vooral ook oud geworden. Als ik lachte, zag ik geen vrolijkheid, maar vooral diepe gleuven en lijnen op mijn gezicht. Met een baard bleek dat veel minder het geval. De baard, die ik tijdens vakanties sowieso al ongeremd liet groeien, bleef dus. En tot op de dag van vandaag heb ik er geen spijt van, ondanks dat er heel wisselende reacties op komen. De één vindt het mooi, de ander…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koningspaar verrast met wandeling op markt

Koningspaar verrast met wandeling op markt

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben woensdag een bliksembezoek gebracht aan Palermo, de hoofdstad van Sicilië. Daar hebben ze ook het eerste publieksmoment gehad van het staatsbezoek aan Italië.


Het koningspaar verraste de Palermianen door quasi-spontaan een korte wandeling te maken over de Mercato del Capo. Daar waren ondanks de overvloed aan beveiligers - niet alleen voor het bezoek maar ook voor de eigen autoriteiten - toch gesprekjes met marktlieden mogelijk, en ook kon van verschillende Siciliaanse specialiteiten worden geproefd.

De wandeling vormde het slotstuk van het volgepropte ochtendprogramma, waarbij onder het parlement en de Capela Palatina werden bezocht en aandacht werd besteed aan de enorme stroom vooral Afrikaanse migranten die Sicilië overspoelt.

Samenwerking

Ook de samenwerking tussen Nederland en Italië op het gebied van justitie en politie bij de bestrijding van mensensmokkel en criminaliteit kwam aan de orde. Dat laatste gesprek op het hoofdbureau van politie vond vanwege de gevoelige informatie die werd gedeeld, achter gesloten deuren plaats.

Aan het begin van het bezoek hadden koning en koningin samen met burgemeester Leoluca Orlando van Palermo een ontmoeting bij cultuurcentrum MoltiVolti, waar onder andere werd gesproken met hulpverleners, kustwacht, vrijwilligers en migranten over de problemen waarvoor met name Palermo staat bij de opvang van de duizenden die de oversteek over de Middellandse Zee wagen en overleven. Daarbij waren schrijnende verhalen, onder meer van Nigeriaanse meisjes die met de belofte van werk en een goede toekomst naar Europa zijn gelokt, om in werkelijkheid geronseld te zijn voor prostitutie.

Contraprestatie

MoltiVolti huldigt hetzelfde adagium als burgemeester Orlando dat migratie een mensenrecht is, omdat niemand verplicht kan worden zijn leven lang op de plek te blijven wonen waar hij of zij toevallig is geboren. ,,We benaderen de migranten met open armen. Ze hebben het recht te verhuizen", aldus wethouder Agnese Ciulla van Palermo.

Vanuit Palermo keerde Willem-Alexander en Máxima terug naar Rome, voor de zogenoemde contraprestatie. Dat is het culturele cadeau in de vorm van een concert van violiste Janine Jansen dat ze in het Palazzo Colonna aanbieden aan de Italiaanse president Mattarella als dank voor zijn gastvrijheid bij het staatsbezoek.

Foto: BuzzR
21 juni 2017 - 15:41 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties