Placeholder

Koningin Máxima geeft startsein Burendag

Koningin Máxima heeft dinsdag in het Drentse dorp Nieuw-Buinen het startsein gegeven voor de twaalfde editie van Burendag. Vanaf nu kunnen buurten zich aanmelden via de site burendag.nl.

Om aandacht te vestigen op de website waarop buurten een financiële bijdrage kunnen aanvragen, poseerde de koningin met een aantal dorpsbewoners die elk een letter van het webadres op hun shirt hadden staan. Máxima hield een bordje met de punt vast.

Op Burendag, dat dit jaar plaatsvindt op 23 september, worden in heel Nederland activiteiten georganiseerd om buurtbewoners dichter bij elkaar te brengen. De dag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds, waarvan koning Willem-Alexander en koningin Máxima beschermpaar zijn.

Voordat Máxima aankwam in Nieuw-Buinen was er nog even paniek in het dorp. De ruimte waar de koningin werd ontvangen werd per ongeluk opgeruimd, meldt RTV Drenthe. Alle tafels, kopjes, schotels en oranje bloemen stonden klaar voor Máxima, maar werden opgeruimd door vrijwilligers van een consultatiebureau.