×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Máxima lukt het om op tijd te zijn

Máxima lukt het om op tijd te zijn

Wat de gemiddelde verkeersdeelnemer in Hanoi niet voor elkaar krijgt, lukte koningin Máxima donderdag wel. Ze was in staat in drie uur tijd drie ver uiteenliggende ministeries te bezoeken voor gesprekken in haar rol als VN-vertegenwoordiger. Ze kwam overal op tijd en in één geval zelfs te vroeg aan.


Dat is een prestatie op zich in het drukke en chaotische verkeer van de Vietnamese hoofdstad, waar auto's, scooters en brommers in een constant gevecht om ruimte en voorrang zijn verwikkeld. En waar bij bezoeken aan Bangladesh en Indonesië de verkeersinfarcten werden omzeild door simpelweg de hele route af te zetten, wist de Vietnamese politie de koningin door het verkeer te loodsen met slechts één auto.

Afspraak was wel dat op kruispunten agenten het overige verkeer zou tegenhouden, maar die opdracht bleek in Hanoi niet overal doorgekomen en ook in de uitvoering schortte het een en ander zodat de volgauto's met de rest van de delegatie halsbrekende toeren moesten uitvoeren om bij te blijven. "Het is een wonder dat we nog geen brommer hebben geraakt", was dan ook een terechte observatie in het gevolg.

Deels om het verkeer te mijden, is voor de koningin een strategisch gelegen hotel gekozen. Vanaf het ministerie van Arbeid kon de koningin teruglopen naar haar verblijfplaats, en ook de afstand naar de centrale bank kon lopend worden afgelegd. Belangrijke tijdwinst bij een krap bemeten driedaags bezoek dat donderdagavond wordt afgesloten.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
01 juni 2017 - 08:14 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties