×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

President Vietnam ontvangt koningin

President Vietnam ontvangt koningin

Koningin Máxima wordt bij haar VN-werkbezoek aan Vietnam ook ontvangen door de vorig jaar aangetreden president Trần Đại Quang. De audiëntie staat op de agenda voor donderdag. De koningin arriveert dinsdag in het Zuid-Oost Aziatische land.


Aanvankelijk stond een ontmoeting gepland met premier Nguyễn Xuân Phúc, maar deze is maandag vertrokken voor een driedaags bezoek aan de Verenigde Staten. De koningin wordt in Hanoi ook ontvangen door een hele trits ministers en door de voorzitter van de Nationale Assemblee, Nguyễn Thị Kim Ngân.

Máxima reist naar Vietnam in haar hoedanigheid als VN-pleitbezorger voor betere toegankelijkheid van financiële diensten. Vietnam heeft op dat gebied ten opzichte van de buurlanden nog een flinke inhaalslag te maken. Op het platteland heeft slechts 27 procent van de bevolking toegang tot financiële diensten als banken, verzekeringen en leningen.

Vietnam werkt aan een nationaal plan om de situatie te verbeteren en heeft de koningin in haar VN-functie gevraagd om advies. Bij aankomst dinsdag in Ho Chi Minh-stad vliegt Máxima bijna meteen door naar Da Lat, een stad in het centrale hoogland. Daar bezoekt ze een aantal projecten, om te zien hoe de reeds bestaande plannen en programma's in met name de landbouw in de praktijk werken. Die impressies worden later op de dag gedeeld tijdens een bijeenkomst in Ho Chi Minh-stad. Woensdagochtend vroeg reist het gezelschap door naar de hoofdstad Hanoi.

Foto: BuzzR
29 mei 2017 - 14:54 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties