Placeholder

Frederik viert vijftigste verjaardag rennend

Kroonprins Frederik heeft vrijdag, op zijn 49e verjaardag, de plannen voor zijn vijftigste verjaardag bekendgemaakt. De Deense kroonprins gaat een paar dagen voordat hij Abraham ziet rennen door heel Denemarken.

Frederik organiseert een Royal Run in de vijf grootste steden van Denemarken. De sportieve kroonprins hoopt dat zo veel mogelijk Denen volgend jaar op 21 mei, vijf dagen voor zijn verjaardag, met hem meerennen. In een video die vrijdag door het hof is verspreid, nodigt Frederik iedereen uit met hem mee te lopen.

De kroonprins trapt volgend jaar af in Aalborg, waar hij één mijl (ruim 1,6 kilometer) rent. Diezelfde afstand legt hij af in Aarhus, Esbjerg en Odense. De Royal Run sluit af in Kopenhagen, waar Frederik tien kilometer gaat hardlopen. De lopers onder leiding van de kroonprins eindigen in Frederiksberg.

Ook koning Willem-Alexander, die Abraham dit jaar zag, vierde zijn verjaardag met het volk. Op Koningsdag, zijn verjaardag, was hij met zijn familie in Tilburg. Een dag later vond in het Koninklijk Paleis in Amsterdam een groot diner plaats met 150 medejarigen. Later vierde Willem-Alexander zijn verjaardag met vrienden en familie. Dat deed hij onder meer met sportieve activiteiten op de Maasvlakte.