×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

70 jaar getrouwd

Door Marc van der Linden

Op maandag 20 november zijn koningin Elizabeth en prins Philip 70 jaar getrouwd. Dat wordt een platina of briljanten huwelijk genoemd. In Nederland behalen steeds meer paren deze mijlpaal. In 2016 waren er 219 paren die vierden dat zij zeventig jaar getrouwd waren, terwijl 254 paren zelfs nog langer geleden in het huwelijk traden. Die groei zal nog wel even doorzetten, want deze mensen stammen nog uit de tijd dat je gewoonweg niet ging scheiden.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Margriet en Pieter bij 48th Highlanders

Margriet en Pieter bij 48th Highlanders

Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven hebben woensdag op de slotdag van hun verblijf in Canada een bezoek gebracht aan het museum van de 48th Highlanders of Canada. Dat Canadese regiment met een Schots randje was in 1945 betrokken bij de bevrijding van Apeldoorn en Harderwijk.


In het souterrain van de St Andrew's kerk in het hartje van Toronto is een ruimte ingericht met uniformen, wapens, foto's en andere memorabilia van de Highlanders, waarvan de Britse koningin Elizabeth erekolonel is. Zij heeft twintig jaar geleden ook het minimuseum geopend.

Prinses Margriet was blij juist dit museum te bezoeken vanwege de connectie van de Highlanders met haar eigen woonplaats Apeldoorn. ,,Ik heb hier wat geleerd over de geschiedenis", zei ze na afloop van de rondleiding. Ook vond er een ontmoeting plaats met een aantal veteranen. Toen één van hen wilde opstaan voor de prinses, vermaande ze hem. ,,Nee, ik sta op voor u", zei ze uit respect voor zijn bijdrage in de Tweede Wereldoorlog.

Aansluitend maakte het Nederlands gezelschap een korte wandeling over King's Street naar het Canoe-restaurant op de 54e verdieping van een wolkenkrabber. Met zicht op het Ontariomeer hadden Margriet en Pieter een zakenlunch met Nederlandse ondernemers, vertegenwoordigers van bedrijven als KPMG en Heineken. Gespreksthema was zakendoen in Canada en met Canadezen, en hoe de economische betrekkingen tussen Nederland en Margriets geboorteland te verbeteren en verbreden.

Na de lunch maken de prinses en haar man zich op voor de terugreis naar Nederland.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
17 mei 2017 - 19:54 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties