×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Máxima versus Melania

Door Marc van der Linden

Máxima en Melania Trump – of ze elkaar al eens hebben ontmoet is niet bekend. Wat een ontmoeting tussen de koningin en de Amerikaanse first lady interessant maakt, is dat hun levens opvallende parallellen vertonen. Ze zijn allebei de ’eerste vrouw’ van een land waarin ze niet geboren werden. En ze belandden op die positie door de liefde. Maar waar Máxima wist dat haar man op een dag staatshoofd zou worden, kon Melania niet vermoeden dat haar man ooit president van de Verenigde Staten zou zijn.…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Koning vliegt puur voor ontspanning

Koning vliegt puur voor ontspanning

Het vliegen begon ooit als jongensdroom, nu is het voor koning Willem-Alexander vooral ontspanning. Dat zegt hij woensdag in een interview met De Telegraaf.


"Voor mij is het belangrijkst dat ik een hobby heb waar ik me volledig op moet concentreren", aldus de koning, die regelmatig op KLM-vluchten vliegt. "Je hebt een vliegtuig, passagiers en een bemanning. Daar draag je verantwoordelijkheid voor. Je kan je problemen van de grond niet meenemen naar boven. Je kan je even volledig los schakelen en ergens anders op concentreren. Dat is voor mij de grootste ontspanning van het vliegen."

Willem-Alexander vliegt altijd met een vast clubje. Tijdens de uren in de lucht worden ook heel persoonlijke zaken besproken, bevestigt hij. "Het is sowieso heel goed om iemands alertheid te testen als je over het leven praat. Want dan weet je of iemand zorgen heeft. Daar worden we eigenlijk ook op getraind. Huwelijken, overlijden en huizen zijn de drie punten waar je mee kan testen of iemand stress heeft thuis of niet."

Regeringstoestel

Het contact met de passagiers is sinds 11 september zo goed als verdwenen. Daarvoor stond de deur van de cockpit vaak gewoon open. "En kwamen er regelmatig mensen een kijkje nemen. En dan vonden mensen het leuk of verbazingwekkend dat ik daar zat. Na 11 september is de cockpitdeur dicht en is er veel minder contact tussen de cabine en de cockpit. Maar ja, sommige mensen herkennen mijn stem bij het omroepen tijdens de vlucht."

Nog voor de zomer laat de koning zich omscholen zodat hij straks in een Boeing 737 kan vliegen. Het nieuwe regeringstoestel heeft daarin geen rol gespeeld, benadrukt Willem-Alexander. "Het leek me leuk om ook eens op andere bestemmingen te vliegen, met meer passagiers en langere afstanden. Dat was voor mij echt de drijfveer voor de omscholing naar de 737."

Foto: BuzzR
17 mei 2017 - 11:34 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties