×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

De toekomst van De Eikenhorst

Door Marc van der Linden

Nog maximaal een jaar, schat ik, en dan zal De Eikenhorst door het koninklijk gezin worden verruild voor paleis Huis ten Bosch. De volgende zomerse fotosessie van de koning, de koningin en hun dochters zou best al in de tuin van het paleis kunnen worden gedaan. Dat zou meteen verklaren waarom het gezin de pers nu nadrukkelijk aan de voorkant van de villa ontving. In alle andere jaren gingen we altijd achterom, meteen de tuin in. Dit keer lieten ze het pand, waarin ze zoveel gelukkige tijden…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Margriet en Pieter ronden bezoek Canada af

Margriet en Pieter ronden bezoek Canada af

Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven sluiten woensdag hun vijfdaagse officiële bezoek aan Canada af in Toronto. Daar bezoeken ze eerst het in een kerk gevestigde museum van de 48th Highlanders of Canada en vervolgens woont het paar een werklunch bij met Nederlandse ondernemers. Uitgangspunt daarbij is dat Nederland meer kansen moet pakken in Canada, dat nog weleens wordt overgeslagen als potentiële handelspartner. "Onze landen hebben veel gemeen, we moeten investeren in onze relatie", aldus Pieter van Vollenhoven.


De prinses en haar man keken dinsdagavond (lokale tijd) in Burlington, een plaats aan het Ontariomeer waar 5 procent van de bevolking van Nederlandse afkomst is, al kort terug op het bezoek. Dat was ten dele emotioneel en verrassend, vertelden Margriet en Pieter. Emotioneel vanwege de ontmoetingen met de hoogbejaarde veteranen en verrassend vanwege de enorme belangstelling in de bezochte Canadese plaatsen voor de bijzondere band met Nederland. "Die band is veel breder dan de oorlog", wist burgemeester Rick Goldring van Burlington.

Eerder in de week is in Toronto door premier Kathleen Wynne van de provincie Ontario al stilgestaan bij de relatie met Nederland. Wynne, die in Nederland heeft gewoond en goed Nederlands spreekt, was aanwezig bij het hijsen van de Nederlandse driekleur voor het parlementsgebouw, ter ere van de maand mei die sinds 2011 'Dutch Heritage Month' is. Anders dan andere nationaliteiten hebben de Nederlanders niet één speciale dag maar een hele maand. "We delen een trotse geschiedenis", aldus Wynne, die de banden ook wil verdiepen en versterken. Het koninklijk bezoek helpt daarbij.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
17 mei 2017 - 08:05 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties