×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Nutteloze vragen

Door Marc van der Linden

Het persmoment met het koninklijk gezin is één van de weinige keren dat je zo’n beetje alles kunt vragen aan de koning en de koningin. Bij staatsbezoeken moet het gaan over het bezoek aan dat land en ook bij andere ontmoetingen met de pers staat van tevoren vast wat het onderwerp van de vragen moet zijn. Maar bij het jaarlijkse persmoment voor de zomervakantie is zo’n regel er niet, al moeten de vragen wel eerst aan de RVD worden doorgegeven.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Margriet en Pieter ronden bezoek Canada af

Margriet en Pieter ronden bezoek Canada af

Prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven sluiten woensdag hun vijfdaagse officiële bezoek aan Canada af in Toronto. Daar bezoeken ze eerst het in een kerk gevestigde museum van de 48th Highlanders of Canada en vervolgens woont het paar een werklunch bij met Nederlandse ondernemers. Uitgangspunt daarbij is dat Nederland meer kansen moet pakken in Canada, dat nog weleens wordt overgeslagen als potentiële handelspartner. "Onze landen hebben veel gemeen, we moeten investeren in onze relatie", aldus Pieter van Vollenhoven.


De prinses en haar man keken dinsdagavond (lokale tijd) in Burlington, een plaats aan het Ontariomeer waar 5 procent van de bevolking van Nederlandse afkomst is, al kort terug op het bezoek. Dat was ten dele emotioneel en verrassend, vertelden Margriet en Pieter. Emotioneel vanwege de ontmoetingen met de hoogbejaarde veteranen en verrassend vanwege de enorme belangstelling in de bezochte Canadese plaatsen voor de bijzondere band met Nederland. "Die band is veel breder dan de oorlog", wist burgemeester Rick Goldring van Burlington.

Eerder in de week is in Toronto door premier Kathleen Wynne van de provincie Ontario al stilgestaan bij de relatie met Nederland. Wynne, die in Nederland heeft gewoond en goed Nederlands spreekt, was aanwezig bij het hijsen van de Nederlandse driekleur voor het parlementsgebouw, ter ere van de maand mei die sinds 2011 'Dutch Heritage Month' is. Anders dan andere nationaliteiten hebben de Nederlanders niet één speciale dag maar een hele maand. "We delen een trotse geschiedenis", aldus Wynne, die de banden ook wil verdiepen en versterken. Het koninklijk bezoek helpt daarbij.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
17 mei 2017 - 08:05 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar uw waardering voor Royalty en naar wat u van Royalty verwacht. We zouden u dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!