×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Nutteloze vragen

Door Marc van der Linden

Het persmoment met het koninklijk gezin is één van de weinige keren dat je zo’n beetje alles kunt vragen aan de koning en de koningin. Bij staatsbezoeken moet het gaan over het bezoek aan dat land en ook bij andere ontmoetingen met de pers staat van tevoren vast wat het onderwerp van de vragen moet zijn. Maar bij het jaarlijkse persmoment voor de zomervakantie is zo’n regel er niet, al moeten de vragen wel eerst aan de RVD worden doorgegeven.

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Canadezen lopen uit voor Margriet

Canadezen lopen uit voor Margriet

Prinses Margriet is zondag met groot enthousiasme onthaald in haar geboorteland Canada. In Goderich, dat zich graag afficheert als 'mooiste stadje van Canada', leek de hele bevolking van 8000 man uitgelopen om 'Canada's Princess' en Pieter van Vollenhoven te verwelkomen.


Het publiek wachtte lange tijd in zon en wind op het Nederlandse bezoek, dat in het Liberation Memorial Park een kopie van de gedenkplaat onthulde die in Wageningen op hotel De Wereld is aangebracht. Prinses Margriet werd luid toegejuicht toen ze voor de onthulling het woord richtte tot de duizenden in het parkje.

"Mijn man en ik hebben Canada in ons hart gesloten", aldus de in 1943 in Ottawa geboren prinses. Ze prees de Canadese bijdrage aan de Nederlandse bevrijding en stond met name stil bij de twintig soldaten uit Goderich en omgeving die op erebegraafplaatsen in Holten, Groesbeek en Bergen op Zoom begraven liggen.

Veteranen

"De oorlog mag dan lang geleden zijn, onze dankbaarheid voor de heldhaftige daden van jonge Canadese mannen en vrouwen is gebleven. We zullen hen altijd blijven herinneren en wij hebben de verantwoordelijkheid die herinneringen over te dragen op toekomstige generaties", zei Margriet. "De spanningen in de wereld doen ons beseffen dat vrijheid en vrede niet vanzelfsprekend zijn", voegde ze eraan toe. "We moeten waakzaam blijven."

Het bliksembezoek aan Goderich werd afgesloten in een plaatselijke kerk waar een ontmoeting plaatsvond met een handvol krasse veteranen, en waar de band van de Royal Regiment of Canada een deel van hun concert 'Liberation of the Netherlands' liet horen. Margriet en Pieter tekenden ook een perkamenten document met daarop de namen van de 'Huron County 20', de soldaten uit het district die in Nederland sneuvelden. Van een aantal van hen waren ook de nabestaanden aanwezig.

Eerder zondag bezocht prinses Margriet het plaatsje Stratford. Pieter van Vollenhoven sloeg dat onderdeel vanwege problemen met zijn voet over.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
15 mei 2017 - 07:40 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties

Maak kans op fantastische prijzen!

Wij zijn benieuwd naar uw waardering voor Royalty en naar wat u van Royalty verwacht. We zouden u dan ook graag een paar vragen willen stellen. Dit zal circa 5 minuten duren.

Doe mee en maak kans op fantastische prijzen!