×
AdBlock gedetecteerd!

Beste bezoeker,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt die ervoor zorgt dat je geen advertenties ziet op onze website. Dit vinden wij jammer, want de artikelen op onze website zijn mede dankzij deze advertenties gratis te lezen en bekijken. Wil jij een uitzondering maken voor onze website of meer lezen over de wijze waarop wij met advertenties omgaan? Klik dan hier.

Kerstcadeaus verkopen

Door Marc van der Linden

Aan het Engelse hof worden tradities lang in stand gehouden. Een van die tradities is dat de Engelse koningin haar honderden personeelsleden met kerst persoonlijk een geschenk overhandigt. Dat was lange tijd een heel gedoe, want de ontvanger moest aangeven wat hij of zij wilde hebben en dat moest dan gekocht worden. Zo’n twintig jaar geleden besloot Elizabeth het roer om te gooien. Ze liet vanaf toen elk jaar een speciaal cadeau maken dat alleen aan het personeel gegeven werd en daardoor zeer…

Lees column

Wilt u op de hoogte blijven via de Royalty nieuwsbrief? Schrijf u nu in!

Canada kijkt uit naar bezoek prinses Margriet

Canada kijkt uit naar bezoek prinses Margriet

In Canada is opgetogen gereageerd op het nieuws dat prinses Margriet en prof. mr. Pieter van Vollenhoven eind volgende week weer op officieel bezoek komen. "De stad zal nooit meer hetzelfde zijn", meende de Burlington Gazette zelfs, nadat burgemeester Rick Goldring de gemeenteraad van het voorgenomen bezoek op de hoogte had gebracht.


Burlington, een stad ten zuiden van Toronto, wordt op de voorlaatste dag van het vijfdaagse verblijf in het zuiden van provincie Ontario aangedaan. Burlington is zusterstad van Apeldoorn en de prinses en haar man hebben er onder meer ontmoetingen met scholieren, Nederlandse emigranten en veteranen. De plaatselijke krant verwacht dat oranje kleding populair zal zijn tijdens het bezoek .

De vlag ging ook uit in het plaatsje Goderich, waar Sid Bruinsma en Jim Rutledge al een aantal jaren hebben toegewerkt naar een mogelijk bezoek van 'Canada's Princess' zoals de tijdens de Tweede Wereldoorlog in Ottawa geboren prinses Margriet wordt genoemd. Er was sinds 2015 zelfs een website met een officiële uitnodiging aan Margriet.

De inspanningen zijn nu beloond. Op 14 mei wonen de prinses en de professor onder meer een veteranenparade bij en onthullen ze een herinneringsplaquette. Eerder die dag is het gezelschap ook in Stratford, waar tijdens de oorlog een trainingskamp was voor de Prinses Irene Brigade. "We zijn zeer vereerd met dit bezoek", aldus burgemeester Dan Mathieson van Stratford tegen de Beacon Herald.

Bron: © ANP, alle rechten voorbehouden
03 mei 2017 - 14:21 |  Redactie |  0 reacties
 

Reacties